fbpx

Elrontott konyhák, avagy a színek szerepe a konyha tervezésekor

Milyen színek a leginkább használandók és miért? Matt legyen vagy fényes a felület? Mi alapján döntsük el? Blogcikkünkből kiderül.

Még mielőtt ebbe a cikkbe belevágna, ajánlunk rögtön kettő másikat is a témában, ami érdekes lehet: A konyhád 2020-ban – trendek illetve Legyen-e fehér konyhám – érvek és ellenérvek.

Mindannyian tudjuk, hogy a térérzékelésünkre másképpen hatnak a világos és a sötét színek. Ha kicsi a konyhánk, akkor ajánlatos sok fehéret, krémszínt vagy világosszürkét használnunk, de ha tágas a konyha és kap természetes fényt, akkor a sötétszürke és bordó csodaszépen használható két szín lesz. Felsőszekrényeken érdemes játszani a sötétebb tónusokkal, a magasfényű konyhabútor még tükörként is beválik.

Nagyon harmonikus lehet a konyhánk, ha egy szín különböző árnyalatait használjuk más- más felületen. Ahhoz, hogy még szebb legyen a végeredmény, már konyhatervezésnél figyelembe vesszük a meglévő burkolatok, nyílászárók színét.

Nagyon fontos, hogy az arányokat jól eltaláljuk. Gondoljunk csak egy férfi cipőre: milyen jól mutat egy sötét anyaghoz egy színes fűző, azaz a nagy egészen egy színes, apró kiegészítő! Ez a konyha színeivel is működik: egy egyszerű homokszínt például nagyszerűen fel lehet dobni markánsabb árnyalatokkal – például a konyhagépeken megjelenítve.

Azt szokták mondani, hogy minden élethelyzetünkben van egy alapszínünk, ez életünk során többször változik. Így tehát, ha a konyha alapszínének egy visszafogott, semleges színt sikerül választunk, akkor könnyen megjeleníthetjük az aktuális favorit színt a kiegészítőkön, legyen az mustársárga, vagy éppen mentazöld.

Ha szeretné, hogy személyiségéhez és a lakásához is színben passzoló konyhája legyen, jöjjön el hozzánk egy konyhatervezéssel összekötött színtanácsadásra!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Rejtőzködő segítőnk: a mosogatógép

IDŐPONTFOGLALÁS Mondjuk ki: a leghasznosabb találmányok mindig lustaságból születnek. Még mielőtt bárki felháborodna, feltennénk egy kérdést: szeret mosogatni? Ha nem tette fel a kezét – márpedig gyanús, hogy nem – akkor lehet, hogy nekünk van

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyha világítása: 5+1 tipp profiktól

IDŐPONTFOGLALÁS Képzeljük csak el a következőt: éjszaka megfájdul a fejünk, felkelünk, hogy a konyhában bevegyünk egy gyógyszert. Mennyire egyszerű ez úgy, ha nem kell az egész lakásban villany után tapogatózni, majd mindenkit felverni álmából –

TOVÁBB OLVASOM >>