5+1 tippünk, hogyan szüntesd meg a zsúfoltságot!

Ügyfeleink egy része sokszor azzal a kéréssel érkezik hozzánk, hogy segítsünk a konyháját újra tervezni. Ilyenkor nem árt tisztázni, hogy pontosan mi az, ami zavarja. Mi azt szoktuk kérni, hogy válasszon ki az ügyfél három dolgot, amit mindenképpen meg szeretne változtatni, hogy egy igazán neki megfelelő konyha születhessen. Dobogós helyre kerül ezekben az esetekben a zsúfoltság említése, mint legelső, zavaró tényező.

A kérdés szinte örökzöld tehát: mit tegyünk, hogy ne legyen annyira zsúfolt a kis alapterületű konyhánk?

5+1 tippünk a következő:

  1. Pakoljunk el a munkafelületről! Minden elöl maradt gép, alapanyag, fűszer, maradék csak ront a helyzeten. Ne legyünk restek minden étkezés vagy főzés után rendet tenni. Sokkal jobb lesz a kedvünk egy olyan konyhában, ahol a munkapulton nem állnak hegyekben a dolgok.
  2. Terjeszkedjünk felfelé! Ha kevés a helyünk, ez egy nagyon jó módszer arra, hogy valahogy többet varázsoljunk az adott lehetőségekből. Konyhatervezéskor erre érdemes odafigyelni, a szekrénysor például minél magasabbra felnyúlhat.
  3. Mindennek legyen saját helye a konyhában – erről már írtunk is ezen a blogon. Sokkal könnyebb a rendre vigyázni, ha tudatosan megtervezzük a dolgok, tárgyak helyét.
  4. Ugye ismerős a kép, hogy a konyhapulton és munkafelületen egymás mellett állnak a sosem használt gépek? Kövessük tehát a bölcs kínai mondást: amit már egy éve nem vettünk a kezünkbe, azt vélhetően már nem is fogjuk, váljunk meg tőlük mihamarabb! Számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, például elajándékozhatjuk, vagy felajánlhatjuk egy civil szervezetnek. Tudtad például, hogy sokan vannak köztük, akik hátrányos helyzetű gyermekek otthonaiba vagy bántalmazott nők oltalomházába gyűjtenek berendezési tárgyakat? Vagy használhatjuk a social mediát, hiszen rengeteg csoportban ingyenes adás-vétellel cserélnek gazdát a nem használt dolgok.
  5. Vegyünk szetteket, lábosokból, fazekakból, serpenyőkből! Sokkal könnyebb egymásba rakható edényeket tárolni, mint százféle különböző formájú darabot.

+ 1. Költöztessük ki az italosüvegeket és kristályokat az ebédlőszekrénybe – és ne a konyhánkban tartsuk őket! Meg fogunk lepődni, mennyi hely szabadul fel.

Hogy milyen egy apró, de mégis szellős konyha? Merítsen ötletet képeinkből, vagy ha konyhát tervezne, forduljon hozzánk bizalommal!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.