KonyhaForYou blog

Érdekességek, tippek, trükkök a konyhák világából

Konyha for you blog

Konyha for you blog

Érdekességek, tippek, trükkök a konyhák világából

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Konyhai tisztaság: hogyan legyünk környezettudatosak?

Hogy mi is az ökotudatosság, ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni? Olyan termékek használata, amelyek amellett, hogy környezetbarátok, könnyen elérhetők, és természetesen az áruk is kedvező. Olyan termékek, amelyekkel a lehető legkisebb mértékben hagyunk nyomot a környezeten. Nemcsak a konyhatervezés fontos tehát, de az is, hogy hogyan gondoskodunk a kész konyhánkról.

TOVÁBB OLVASOM >>

Amikor a lehetőségek száma végtelen: a konyhacsempék misztikus világa

Vajon hányan emlékeznek még a régi konyhák apró csempéire? Persze nem voltak azok annyira aprók, csak a mai kor emberének tűnhetnek annak. Mindenesetre jóval kisebbek voltak, mint mai utódaik. Színben és mintában pedig sokkal szerényebb volt a választék. Ha valaki kicsit színesebb és szélesebb palettát akart, akkor bizony valahonnan külföldről kellett beszereznie a kívánt csempét. Nem volt tehát túl nagy a választék, de a konyhacsempe nagyon divatos volt a ‘70-es évektől kezdve.

TOVÁBB OLVASOM >>

Gépek és beépített készülékek a konyhában: a kisgépek

Hol vannak már azok az idők, amikor a konyhákban jobb esetben egy kávédaráló jelentette a gépparkot egy család számára? Esetleg még előfordult, hogy egy turmixgép is volt, mivel a kisebb gyermekeknek akkoriban nem állt rendelkezésre egy teljes arzenál bébiétel a drogériák polcain. Néhol előfordult egy kenyérpirító vagy grillsütő is, de az az igazság, hogy elég jól elműködött a konyha gépek tömkelege nélkül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyha világítása: 5+1 tipp profiktól

Kijelenthetjük, hogy könnyű hozzászokni a jóhoz. Ma már természetes, hogy a hűtőgép vagy a sütő belsejében világos van. De menjünk tovább: annak sincsen semmi akadálya, hogy bútorrendeléskor kérjünk a szekrényeinkbe ajtónyitást érzékelő világítást. Ez egy jól megpakolt kamraelem esetében időt spórolhat nekünk. Ha arról van szó, hogy hányféle világítás lehet és működtethető egy konyhában ma már, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

TOVÁBB OLVASOM >>

5+1 tippünk, hogyan szüntesd meg a zsúfoltságot!

Ügyfeleink egy része sokszor azzal a kéréssel érkezik hozzánk, hogy segítsünk a konyháját újra tervezni. Ilyenkor nem árt tisztázni, hogy pontosan mi az, ami zavarja. Mi azt szoktuk kérni, hogy válasszon ki az ügyfél három dolgot, amit mindenképpen meg szeretne változtatni, hogy egy igazán neki megfelelő konyha születhessen. Dobogós helyre kerül ezekben az esetekben a zsúfoltság említése, mint legelső, zavaró tényező.

TOVÁBB OLVASOM >>

Konyhára garancia: miért fontos ez?

Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik – és ez valóban így van. Még egy csúcstechnológiával gyártott konyhabútor készítése során is előfordulhatnak hibák. Mi a amellett tettük le a voksunkat, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk, akik elkötelezettek a minőségi konyhabútor-gyártás mellett. Ehhez úgy járulunk hozzá, hogy csapatunk minden egyes konyha összeszerelésekor ott van, sőt, ez a mi feladatunk – nem a vevőinké.

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhapult egykor és ma

Egy kis időutazást javaslunk, ha nem mostanában volt gyerek! Mert hát ki ne emlékezne a nagymamánál a konyhapultra, ami olyan puha fából készült, hogy minden meglátszódott rajta? Legyen az egy óvatlanul letett bögre, vagy kávéfolt, esetleg az unokák képzőművészeti fejlődésének tollal bevésett mementója – a családi történések megmaradó emlékfala volt az a konyhapult. Persze, hiszen akár rétegelt lemezből, akár tömör fából készült, puha volt az alapanyag.

TOVÁBB OLVASOM >>

A fűszerek és helyük a konyhában

Praktikus megoldások a konyhában 3. részében megnézzük, hogy mi a legfontosabb, ha a fűszerekről van szó egy konyhában? Erre az az első válasz vélhetően, hogy mindig legyen kéznél, a második, hogy a főzőlap közelében. Elrejthetjük, vagy szem előtt is lehet, de a lényeg, hogy mindig kéznél legyen, ha főzünk vagy sütünk. Általánosságban elmondható, hogy a minimalizmus felé mozdulunk abban az esetben, hogy megmutatjuk-e vagy sem.

TOVÁBB OLVASOM >>

Csoda születik: érvek a profi konyhatervezés mellett

A konyhatervezés a külföldi konyhastúdiók megjelenésével bukkant fel Magyarországon a ‘80-as években, majd fokozatosan terjedni kezdett. A német, olasz bútorgyártók és stúdiók hozták magukkal, és nemcsak mint tevékenységet, hanem egy újfajta lakberendezési és magasabb minőségű belsőépítészeti szemléletet is.

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyha tervezése – a kalkuláció, avagy: mivel is kell számolnunk?

Ha konyhát tervezünk, szembesülni fogunk a kalkuláció kérdésével – ez elkerülhetetlen. Fontos tudnunk, hogy milyen kondíciók vannak a leendő konyhánk berendezésével kapcsolatban, azaz mennyit költhetünk, hogy a számunkra legjobb és legkomfortosabb megoldást találjuk meg. Ha ezzel tisztában vagyunk, könnyebben megtervezhetjük és jóval hatékonyabban kalkulálhatjuk ki a leendő konyhánk költségeit. Ebben segítünk most!

TOVÁBB OLVASOM >>

Legyen-e fehér konyhám? Érvek és ellenérvek

A konyha színe meghatározó: elég, ha csak arra gondolunk például, hogy a ház asszonya mennyi időt tölt el itt, vagy adott esetben a család életének egy fontos helyszíne is lehet. A fehér például jó választásnak tűnik elsőre. Nézzük meg, vajon valóban az-e, milyen érvek és ellenérvek szólnak mellette, ellene!

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhád 2020-ban – trendek

Ugye abban egyetértünk, hogy konyhát nem pár évre tervezünk? Sokkal inkább azt szeretnénk, ha a konyhánk megbízható és stílusos része lenne a lakásunknak – legalább 15-20 évig. Nem kis feladat ennek megfelelni, és a trendek, ahogy látjuk, nem mindig nekünk dolgoznak. De mi a helyzet 2020- ban?

TOVÁBB OLVASOM >>

Hogyan tervezzük meg a konyhánkat?

Egy igazán jó konyhában mindennek van helye, minden kényelmesen elérhető – egyszerre felel meg a funkcionalitás és a design elvárásainak. Nagyon sok időt töltünk itt, így nagyon nem mindegy, hogy mennyire kényelmes, mennyire felel meg az igényeinknek. Ennek a kulcsa pedig a tervezés. Lássuk csak, mire is figyelnek a tervezők, ha a konyháról van szó!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.