fbpx

A fűszerek és helyük a konyhában

Praktikus megoldások a konyhában 3. részében megnézzük, hogy mi a legfontosabb, ha a fűszerekről van szó egy konyhában? Erre az az első válasz vélhetően, hogy mindig legyen kéznél, a második, hogy a főzőlap közelében. Elrejthetjük, vagy szem előtt is lehet, de a lényeg, hogy mindig kéznél legyen, ha főzünk vagy sütünk. Általánosságban elmondható, hogy a minimalizmus felé mozdulunk abban az esetben, hogy megmutatjuk-e vagy sem.

A konyhatervezés szemszögéből 3 különböző fűszertípust szoktunk megkülönböztetni:

  • friss, zöld növények (pl. bazsalikom, petrezselyem, snidling)
  • száraz, morzsolt vagy porított fűszerek (pl. egész/őrölt bors, curry, oregano)
  • folyékony állagú fűszerek (pl. balzsamecet, citromlé, olajok, szószok)

Természetesen ezeket eltérő módon tárolhatjuk konyhánkban.

A friss zöldek elhelyezése talán a leginkább kötött, hiszen fényre és vízre van szükségük, azonban nemcsak az ablakpárkányra tehetjük őket, a bútortervezők számtalan szemet gyönyörködtető megoldást kínálnak nekünk. Ilyen például a nyitott polcokon, virágládákban, növényvilágító LED-del ellátott megoldás, vagy a fali sín.

A száraz fűszereket elsősorban szekrényben, vagy fiókban érdemes tárolni, hogy kevéssé legyenek szem előtt, hiszen kevésbé esztétikusak, nem olyan szépek, mint a friss, még élő társaik. Ugyanígy elzárhatjuk a folyékony halmazállapotúakat egy szekrénybe, ami lehet például egy keskeny kihúzható szekrény, vagy egy a pult és a felsőszekrény között elhelyezkedő, lenyitható ajtóval rendelkező megoldás.

Ha Ön is olyan konyhában szeretne tevékenykedni, amelyben még a fűszereknek is kiemelt helyük van, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk! Foglaljon időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Rejtőzködő segítőnk: a mosogatógép

IDŐPONTFOGLALÁS Mondjuk ki: a leghasznosabb találmányok mindig lustaságból születnek. Még mielőtt bárki felháborodna, feltennénk egy kérdést: szeret mosogatni? Ha nem tette fel a kezét – márpedig gyanús, hogy nem – akkor lehet, hogy nekünk van

TOVÁBB OLVASOM >>