A fűszerek és helyük a konyhában

Praktikus megoldások a konyhában 3. részében megnézzük, hogy mi a legfontosabb, ha a fűszerekről van szó egy konyhában? Erre az az első válasz vélhetően, hogy mindig legyen kéznél, a második, hogy a főzőlap közelében. Elrejthetjük, vagy szem előtt is lehet, de a lényeg, hogy mindig kéznél legyen, ha főzünk vagy sütünk. Általánosságban elmondható, hogy a minimalizmus felé mozdulunk abban az esetben, hogy megmutatjuk-e vagy sem.

A konyhatervezés szemszögéből 3 különböző fűszertípust szoktunk megkülönböztetni:

  • friss, zöld növények (pl. bazsalikom, petrezselyem, snidling)
  • száraz, morzsolt vagy porított fűszerek (pl. egész/őrölt bors, curry, oregano)
  • folyékony állagú fűszerek (pl. balzsamecet, citromlé, olajok, szószok)

Természetesen ezeket eltérő módon tárolhatjuk konyhánkban.

A friss zöldek elhelyezése talán a leginkább kötött, hiszen fényre és vízre van szükségük, azonban nemcsak az ablakpárkányra tehetjük őket, a bútortervezők számtalan szemet gyönyörködtető megoldást kínálnak nekünk. Ilyen például a nyitott polcokon, virágládákban, növényvilágító LED-del ellátott megoldás, vagy a fali sín.

A száraz fűszereket elsősorban szekrényben, vagy fiókban érdemes tárolni, hogy kevéssé legyenek szem előtt, hiszen kevésbé esztétikusak, nem olyan szépek, mint a friss, még élő társaik. Ugyanígy elzárhatjuk a folyékony halmazállapotúakat egy szekrénybe, ami lehet például egy keskeny kihúzható szekrény, vagy egy a pult és a felsőszekrény között elhelyezkedő, lenyitható ajtóval rendelkező megoldás.

Ha Ön is olyan konyhában szeretne tevékenykedni, amelyben még a fűszereknek is kiemelt helyük van, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk! Foglaljon időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.