A kiváló minőségű bútor titkai – csúcstechnológia a konyhánkban

Mitől lesz valóban különleges a konyhánk berendezése? Az egyedi megoldások, a praktikum és a stílus egysége mind nagyon fontos. Manapság azonban az sem mindegy, hogy vajon a legjobb minőségű, legfejlettebb technológiával készült anyagokat használták-e fel a bútor gyártók.

Mégis, hol tart ma a konyhabútorgyártás?

Ha nem is az űrtechnológiáról lesz most szó, biztosan okozunk néhány meglepetést a kedves olvasónak. Lehet, hogy még nem hallott ugyanis mondjuk arról, hogy egyes konyhaszekrények ajtóit már olyan nanotechnológiai eljárással készítik, hogy tökéletesen ujjlenyomatmentesek legyenek. Mert hát, valljuk be: ki szeret konyhaszekrényt törölgetni folyamatosan? Az ott maradó ujjlenyomatok pedig eléggé rontják az összképet.

De nemcsak az ajtókról, de a munkalapok felületéről is szót kell ejtenünk. Többféle anyagból és technológiából választhatunk már: az egyik legnépszerűbb, kiváló minőséget biztosító például a melamingyanta bevonatú, antibakteriális tulajdonságokkal bíró munkalap. Nagyon fontos, hogy rendkívül ellenálló, jól lehet tisztítani – és nem kevéssé időtálló is, ha vigyázunk rá.

De nem csak ez a megoldás létezik. A munkalapunk készülhet kvarckőből vagy természetes kőből is – mindkettő rendkívül erős és ellenálló anyag. Klopfolhatunk is rajta, de akár csokoládét is temperálhatunk a felületén. Fontos azonban, hogy az aprításhoz használjunk vágódeszkát, ha szeretnénk sokáig gyönyörködni a csillogó, sérülésmentes munkalapunkban!

Ha nem akarunk megalkudni és a legjobbat szeretnénk: válasszunk kerámiát! Ellenáll a hőnek, karc- és saválló. Mivel rendkívül kemény anyagról beszélünk, törékeny tud lenni, de ha túléli a kiszállítás és beszerelés megpróbáltatásait – egy életre ki fog szolgálni minket. Ridegsége miatt, ha felborul rajta egy pezsgőspohár, nagy valószínűséggel szerencse ér minket, már ha hiszünk a pohár/cseréptörés babonájában.

Érdemes ötleteinket és igényeinket szakértővel egyeztetni, ha a konyhánk bútorainak anyagáról van szó. A huszonegyedik század megoldásai között biztosan lesz olyan, ami tökéletesen megfelelő lesz.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.