A kiváló minőségű bútor titkai – csúcstechnológia a konyhánkban

Mitől lesz valóban különleges a konyhánk berendezése? Az egyedi megoldások, a praktikum és a stílus egysége mind nagyon fontos. Manapság azonban az sem mindegy, hogy vajon a legjobb minőségű, legfejlettebb technológiával készült anyagokat használták-e fel a bútor gyártók.

Mégis, hol tart ma a konyhabútorgyártás?

Ha nem is az űrtechnológiáról lesz most szó, biztosan okozunk néhány meglepetést a kedves olvasónak. Lehet, hogy még nem hallott ugyanis mondjuk arról, hogy egyes konyhaszekrények ajtóit már olyan nanotechnológiai eljárással készítik, hogy tökéletesen ujjlenyomatmentesek legyenek. Mert hát, valljuk be: ki szeret konyhaszekrényt törölgetni folyamatosan? Az ott maradó ujjlenyomatok pedig eléggé rontják az összképet.

De nemcsak az ajtókról, de a munkalapok felületéről is szót kell ejtenünk. Többféle anyagból és technológiából választhatunk már: az egyik legnépszerűbb, kiváló minőséget biztosító például a melamingyanta bevonatú, antibakteriális tulajdonságokkal bíró munkalap. Nagyon fontos, hogy rendkívül ellenálló, jól lehet tisztítani – és nem kevéssé időtálló is, ha vigyázunk rá.

De nem csak ez a megoldás létezik. A munkalapunk készülhet kvarckőből vagy természetes kőből is – mindkettő rendkívül erős és ellenálló anyag. Klopfolhatunk is rajta, de akár csokoládét is temperálhatunk a felületén. Fontos azonban, hogy az aprításhoz használjunk vágódeszkát, ha szeretnénk sokáig gyönyörködni a csillogó, sérülésmentes munkalapunkban!

Ha nem akarunk megalkudni és a legjobbat szeretnénk: válasszunk kerámiát! Ellenáll a hőnek, karc- és saválló. Mivel rendkívül kemény anyagról beszélünk, törékeny tud lenni, de ha túléli a kiszállítás és beszerelés megpróbáltatásait – egy életre ki fog szolgálni minket. Ridegsége miatt, ha felborul rajta egy pezsgőspohár, nagy valószínűséggel szerencse ér minket, már ha hiszünk a pohár/cseréptörés babonájában.

Érdemes ötleteinket és igényeinket szakértővel egyeztetni, ha a konyhánk bútorainak anyagáról van szó. A huszonegyedik század megoldásai között biztosan lesz olyan, ami tökéletesen megfelelő lesz.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.