Az olyan eszközöket, amik nyersanyaggal érintkeznek, mint pl. turmixgép, közvetlenül a használat után célszerű elmosogatni. Az elöl lévő kisebb gépeket gyakran kell takarítani, port törölni róluk, vagy tisztítószerrel áttörölni sem árt. Jó, ha erre hetente legalább egyszer sort kerítünk. A nagyobb gépeket, pl. mosogatógép, elég 3-4 hetente takarítani. A páraelszívó szűrő-betéteit, vagy az asztallábakat pedig időzíthetjük a nagytakarításokra, tehát nagyjából negyedévente egyszer ezek is ragyogni fognak a tisztaságtól.
Uhh, majdnem kihagytuk a szemetest. Ha például kiszakad a szemetes-zsák, és kipottyan belőle alulra egy almahéj, az napok alatt magához vonz egy csomó apró élőlényt, egy tiszta konyhában pedig nem engedhetjük meg, hogy elszabaduljanak a nem kívánatos folyamatok! Úgyhogy minden zsák-cserénél győződjünk meg róla, hogy a hulladéktárolónk is legalább annyira tiszta kívül-belül, mint pl. az ételhordó dobozunk.
És végezetül, ami a legfontosabb talán a konyhában is: a személyes higiénia, ergo: kézmosás. Ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezen a területen ajánlatos a folyékony szerek preferálása a tömb szappanokkal szemben, hiszen senki sem szeretné, ha a körme alá szorult szappandarabka később a fasírozottjában landolna…
Ha azt szeretné, hogy a konyhája könnyen tisztítható legyen, és még a tisztaságmániájának is könnyű préda legyen, keressen minket bizalommal, szívesen adunk további ötleteket!