A konyha világítása: 5+1 tipp profiktól

Kijelenthetjük, hogy könnyű hozzászokni a jóhoz. Ma már természetes, hogy a hűtőgép vagy a sütő belsejében világos van. De menjünk tovább: annak sincsen semmi akadálya, hogy bútorrendeléskor kérjünk a szekrényeinkbe ajtónyitást érzékelő világítást. Ez egy jól megpakolt kamraelem esetében időt spórolhat nekünk. Ha arról van szó, hogy hányféle világítás lehet és működtethető egy konyhában ma már, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

Képzeljük csak el a következőt: éjszaka megfájdul a fejünk, felkelünk, hogy a konyhában bevegyünk egy gyógyszert. Mennyire egyszerű ez úgy, ha nem kell az egész lakásban villany után tapogatózni, majd mindenkit felverni álmából – elég egy távirányító, melynek segítségével a konyhapult egy csapásra fénybe borul.

De lássuk csak, mik a javaslataink, ha a konyhai fényekről van szó!

  1. Mosogatáshoz és takarításhoz hideg, erős fényre van szükségünk, az úgynevezett „műtőfény”-re, hogy kellőképpen alaposak lehessünk.
  2. Előkészítéshez, általános konyhai feladatokhoz közepes erősségű, természetes fehér fény a legjobb.
  3. Ha vacsorázunk vagy itallal kínáljuk vendégeinket, bőven elegendő a hangulatos meleg, gyenge fény.
  4. A fentiekből látszik, hogy mi azt javasoljuk ne csak a fényerő, hanem a színhőmérséklet is módosítható legyen.
  5. Fontos az energiahatékonyság: mindig csak annyi fényt használjunk, amennyit a folyamat megkövetel. Ajánlatos a LED használata: ez a fajta fényforrás keveset fogyaszt, és nem melegszik át. Ilyet találnak nálunk a konyha általános megvilágításához, de létezik belőle olyan is, ami kifejezetten élő zöld növények fejlődését segíti.

Plusz tipp: a lehetőségek tényleg csak a mi (és bútortervező szakembereink) fantáziájára van bízva: szinte bármit megvilágíthatunk, hogy hangulatosabb legyen a konyhánk – a lábazatot, a polcok hátsó élét, így ne féljünk és bátran ötleteljünk, hol szokott a legnagyobb szükségünk lenni rá.

Ha szeretné, hogy konyhájában a fény uralkodjon, és megismerné, milyen lehetőségek vannak, ha konyhai világításról van szó, foglaljon időpontot konyhastúdiónkba és jöjjön el hozzánk!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.