A konyha világítása: 5+1 tipp profiktól

Kijelenthetjük, hogy könnyű hozzászokni a jóhoz. Ma már természetes, hogy a hűtőgép vagy a sütő belsejében világos van. De menjünk tovább: annak sincsen semmi akadálya, hogy bútorrendeléskor kérjünk a szekrényeinkbe ajtónyitást érzékelő világítást. Ez egy jól megpakolt kamraelem esetében időt spórolhat nekünk. Ha arról van szó, hogy hányféle világítás lehet és működtethető egy konyhában ma már, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

Képzeljük csak el a következőt: éjszaka megfájdul a fejünk, felkelünk, hogy a konyhában bevegyünk egy gyógyszert. Mennyire egyszerű ez úgy, ha nem kell az egész lakásban villany után tapogatózni, majd mindenkit felverni álmából – elég egy távirányító, melynek segítségével a konyhapult egy csapásra fénybe borul.

De lássuk csak, mik a javaslataink, ha a konyhai fényekről van szó!

  1. Mosogatáshoz és takarításhoz hideg, erős fényre van szükségünk, az úgynevezett „műtőfény”-re, hogy kellőképpen alaposak lehessünk.
  2. Előkészítéshez, általános konyhai feladatokhoz közepes erősségű, természetes fehér fény a legjobb.
  3. Ha vacsorázunk vagy itallal kínáljuk vendégeinket, bőven elegendő a hangulatos meleg, gyenge fény.
  4. A fentiekből látszik, hogy mi azt javasoljuk ne csak a fényerő, hanem a színhőmérséklet is módosítható legyen.
  5. Fontos az energiahatékonyság: mindig csak annyi fényt használjunk, amennyit a folyamat megkövetel. Ajánlatos a LED használata: ez a fajta fényforrás keveset fogyaszt, és nem melegszik át. Ilyet találnak nálunk a konyha általános megvilágításához, de létezik belőle olyan is, ami kifejezetten élő zöld növények fejlődését segíti.

Plusz tipp: a lehetőségek tényleg csak a mi (és bútortervező szakembereink) fantáziájára van bízva: szinte bármit megvilágíthatunk, hogy hangulatosabb legyen a konyhánk – a lábazatot, a polcok hátsó élét, így ne féljünk és bátran ötleteljünk, hol szokott a legnagyobb szükségünk lenni rá.

Ha szeretné, hogy konyhájában a fény uralkodjon, és megismerné, milyen lehetőségek vannak, ha konyhai világításról van szó, foglaljon időpontot konyhastúdiónkba és jöjjön el hozzánk!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.