A konyhád 2020-ban – trendek

Ugye abban egyetértünk, hogy konyhát nem pár évre tervezünk? Sokkal inkább azt szeretnénk, ha a konyhánk megbízható és stílusos része lenne a lakásunknak – legalább 15-20 évig. Nem kis feladat ennek megfelelni, és a trendek, ahogy látjuk, nem mindig nekünk dolgoznak. De mi a helyzet 2020- ban?

Az aktuális trendek mindig is érdekelték a piacot, amelyek néha örökérvényűek, néha csak rövid életűek. Nem kivétel ez alól a konyha, a konyha berendezése, stílusa sem. Rengeteg ötlet, megoldás, kreatív elem létezik és forog évről-évre. A divathullámok jönnek és mennek. Ha bemegyünk egy új építésű ingatlan konyhájába mondjuk valahol Budapesten, akkor nagy eséllyel meg tudjuk mondani, hogy a 2000-es évek melyikében készülhetett.

A kialakítás esetén az elsődleges szempont mindig az lesz, hogy mekkora hely áll rendelkezésre. Ehhez kell igazítani az igényeket és elképzeléseket. Nálunk még mindig, tehát 2020-ban is szívesebben választanak zárt ajtókkal rendelkező szekrényeket – egy magyar konyhában csak elvétve találunk üveges, vagy nyitott polcokat. A másik nagyon népszerű megoldás most a fogantyú nélküli ajtók használata.

Ha a színeket nézzük, a néhány éve futó lila, majd kivizöld dömping után most kifejezetten a szürkés árnyalatok dominálnak. A monokróm paletta lett a menő, a fekete-fehér-szürke kombináció hódít – a fehér sokféle árnyalattal képviselteti magát. A színekben tehát az egyszerűség, a letisztultság a jellemző – ha a bútorokat nézzük. A felkapott fa alapanyagok közül kiemelkedik a tölgy, annak színe és erezete divatossá teszi a konyha összhatását. Ha élénkebb színeket szeretnénk, akkor inkább a kiegészítők terén legyünk bátrabbak. Használjuk a fantáziánkat – ezeket többször is variálhatjuk és újra gondolhatjuk.

Ilyen egy trendi konyha – 2020-ban.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.