A konyhád 2020-ban – trendek

Ugye abban egyetértünk, hogy konyhát nem pár évre tervezünk? Sokkal inkább azt szeretnénk, ha a konyhánk megbízható és stílusos része lenne a lakásunknak – legalább 15-20 évig. Nem kis feladat ennek megfelelni, és a trendek, ahogy látjuk, nem mindig nekünk dolgoznak. De mi a helyzet 2020- ban?

Az aktuális trendek mindig is érdekelték a piacot, amelyek néha örökérvényűek, néha csak rövid életűek. Nem kivétel ez alól a konyha, a konyha berendezése, stílusa sem. Rengeteg ötlet, megoldás, kreatív elem létezik és forog évről-évre. A divathullámok jönnek és mennek. Ha bemegyünk egy új építésű ingatlan konyhájába mondjuk valahol Budapesten, akkor nagy eséllyel meg tudjuk mondani, hogy a 2000-es évek melyikében készülhetett.

A kialakítás esetén az elsődleges szempont mindig az lesz, hogy mekkora hely áll rendelkezésre. Ehhez kell igazítani az igényeket és elképzeléseket. Nálunk még mindig, tehát 2020-ban is szívesebben választanak zárt ajtókkal rendelkező szekrényeket – egy magyar konyhában csak elvétve találunk üveges, vagy nyitott polcokat. A másik nagyon népszerű megoldás most a fogantyú nélküli ajtók használata.

Ha a színeket nézzük, a néhány éve futó lila, majd kivizöld dömping után most kifejezetten a szürkés árnyalatok dominálnak. A monokróm paletta lett a menő, a fekete-fehér-szürke kombináció hódít – a fehér sokféle árnyalattal képviselteti magát. A színekben tehát az egyszerűség, a letisztultság a jellemző – ha a bútorokat nézzük. A felkapott fa alapanyagok közül kiemelkedik a tölgy, annak színe és erezete divatossá teszi a konyha összhatását. Ha élénkebb színeket szeretnénk, akkor inkább a kiegészítők terén legyünk bátrabbak. Használjuk a fantáziánkat – ezeket többször is variálhatjuk és újra gondolhatjuk.

Ilyen egy trendi konyha – 2020-ban.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.