A konyhapult egykor és ma

Egy kis időutazást javaslunk, ha nem mostanában volt gyerek! Mert hát ki ne emlékezne a nagymamánál a konyhapultra, ami olyan puha fából készült, hogy minden meglátszódott rajta? Legyen az egy óvatlanul letett bögre, vagy kávéfolt, esetleg az unokák képzőművészeti fejlődésének tollal bevésett mementója – a családi történések megmaradó emlékfala volt az a konyhapult. Persze, hiszen akár rétegelt lemezből, akár tömör fából készült, puha volt az alapanyag.

Vagy emlékszik a ‘90-es évek közepére? Amikor megjelent az inox, mint konyhai alapanyag, és egy igazán trendi háziasszony egy üzemi konyhában érezhette magát a sok fémes csillogás közepette? Persze hamar kiderült, hogy a rendkívül higiénikus anyagon minden vízcsepp meglátszik, nem beszélve az ujjlenyomatokról – és szinte lehetetlen tisztán tartani.

Nem véletlen, hogy ez mára igencsak megváltozott. A konyhapultok új generációja már nem puha fa, és nem csillogó inox. A laminált vagy melamin bevonatú, akár fának kinéző pultokat ma már nagyon nehéz megkarcolni, bármit ki lehet rájuk borítani, nem fog megsérülni – akár klopfolni is lehet rajtuk. Nem fa – ezt tegyük hozzá –, ezért nem mindenki szereti. Mondhatjuk, hogy akkor is megosztó alapanyag, ha mai pultok 80-90%-a ebből készül. A technológia azonban egyre fejlettebb, szinte a megtévesztésig hasonlítanak a fához, és bivalyerős ellenálló felülettel rendelkeznek.

Természetesen a fa is megmaradt, mint alapanyag, de impregnált, keményfákat használnak már pl. diót, akácot vagy tölgyet. Egyediek, a felületüket kezelni kell bizonyos időközönként, emiatt nem az olcsó kategóriába tartoznak. Emellett kétségtelen, hogy a kő, mint alapanyag, is egyre népszerűbb. Egy beépített kőpult igencsak emeli az ingatlan értékét eladáskor.

A trend a munkalap terén is a letisztult és természetes felé tart napjainkban. A természetes, vagy maximálisan természetes hatást keltő anyagok sokféleségét a technológiai megoldások egyre könyebbé teszik, mint például a rozsdás, savmaródásos acéllemezeket idéző kerámia.

Ha Ön is olyan konyhában szeretne tevékenykedni, amelyben még a munkalapról is ódákat lehet zengeni, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk! Foglaljon időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.