A konyhapult egykor és ma

Egy kis időutazást javaslunk, ha nem mostanában volt gyerek! Mert hát ki ne emlékezne a nagymamánál a konyhapultra, ami olyan puha fából készült, hogy minden meglátszódott rajta? Legyen az egy óvatlanul letett bögre, vagy kávéfolt, esetleg az unokák képzőművészeti fejlődésének tollal bevésett mementója – a családi történések megmaradó emlékfala volt az a konyhapult. Persze, hiszen akár rétegelt lemezből, akár tömör fából készült, puha volt az alapanyag.

Vagy emlékszik a ‘90-es évek közepére? Amikor megjelent az inox, mint konyhai alapanyag, és egy igazán trendi háziasszony egy üzemi konyhában érezhette magát a sok fémes csillogás közepette? Persze hamar kiderült, hogy a rendkívül higiénikus anyagon minden vízcsepp meglátszik, nem beszélve az ujjlenyomatokról – és szinte lehetetlen tisztán tartani.

Nem véletlen, hogy ez mára igencsak megváltozott. A konyhapultok új generációja már nem puha fa, és nem csillogó inox. A laminált vagy melamin bevonatú, akár fának kinéző pultokat ma már nagyon nehéz megkarcolni, bármit ki lehet rájuk borítani, nem fog megsérülni – akár klopfolni is lehet rajtuk. Nem fa – ezt tegyük hozzá –, ezért nem mindenki szereti. Mondhatjuk, hogy akkor is megosztó alapanyag, ha mai pultok 80-90%-a ebből készül. A technológia azonban egyre fejlettebb, szinte a megtévesztésig hasonlítanak a fához, és bivalyerős ellenálló felülettel rendelkeznek.

Természetesen a fa is megmaradt, mint alapanyag, de impregnált, keményfákat használnak már pl. diót, akácot vagy tölgyet. Egyediek, a felületüket kezelni kell bizonyos időközönként, emiatt nem az olcsó kategóriába tartoznak. Emellett kétségtelen, hogy a kő, mint alapanyag, is egyre népszerűbb. Egy beépített kőpult igencsak emeli az ingatlan értékét eladáskor.

A trend a munkalap terén is a letisztult és természetes felé tart napjainkban. A természetes, vagy maximálisan természetes hatást keltő anyagok sokféleségét a technológiai megoldások egyre könyebbé teszik, mint például a rozsdás, savmaródásos acéllemezeket idéző kerámia.

Ha Ön is olyan konyhában szeretne tevékenykedni, amelyben még a munkalapról is ódákat lehet zengeni, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk! Foglaljon időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.