A páraelszívó

Gépek és beépített készülékek 2. rész

Hatalmasat ugrottak az okosotthon és egyúttal a páraelszívók fejlesztései az utóbbi években, és már régen nem kell tartani attól, hogy a decibelek megzavarják a még alvó családtagokat a vasárnapi ebéd főzésekor. Következő részünkben a páraelszívók evolúcióját, és az ezzel járó előnyöket, hátrányokat mutatjuk be.

A páraelszívó azóta számított megosztó tárgynak a konyhában, mióta megjelent: valaki vagy szereti vagy ki nem állhatja. És hogy miért volt ez? Minden bizonnyal megítélésében szerepet játszott az, hogy a régebbi modellek nagyon hangosak, emellett pedig nehezen tisztíthatók voltak, ráadásul egy minőségi konyhában kevésbé mutattak jól.

A ma kapható gépek azonban mások, már nem is úgy működnek, mint a régebbiek: energiatakarékosak, halkabbak, külső motorral is kérhetők, ezen kívül pedig könnyen tisztíthatók. Az okosotthon forradalmából ez az elem sem maradhatott ki: létezik már okos páraelszívó is, ami például szellőzteti a lakást, amíg a család nyaral, hogy ne fülledjen be és ne legyen áporodott szag. Olyan is kapható, ami wifin keresztül kommunikál a főzőlappal, és ha azt magasabb fokozatra kapcsoljuk, akkor az elszívó is szépen hatékonyabb üzemmódra vált.

A design is utat tört magának – nem is kicsit. Létezik már döntött, lapos, sziget fölé belógó, polcos megoldás, lámpaernyő szerű képződmény, pultból kiemelkedő páraelszívó, felső szekrénybe vagy álmennyezetbe süllyesztett darab, vagy éppen bádoglemez hatású szegecselt. Nincs már olyan stílus, amihez ne találnánk elszívó berendezést, olyat, ami tökéletesen passzol a konyhabútorhoz, legyen az klasszikus, modern, vagy éppen ipari stílusú.

Mi egyértelműen javasoljuk a használatát, mert rendkívül praktikus, és amellett, hogy az ételszagot elszívja, télen a párásodást is megakadályozza. Vigyázzunk azonban, a mondás itt is igaz: olcsó húsnak sajnos páraelszívó esetében is híg a leve.

Nézze meg a honlapunkon, milyen terveket készítettünk már, amiben páraelszívó is helyet kapott!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.