A sütő teszi a séfet!

Ha sütésről van szó, igen komoly utat járhatunk be: a sparhelttől egészen a gőzzel is felszerelt modern berendezésig széles a választék.

Azt mindenképpen az elején leszögeznénk, hogy nem a sütő teszi a séfet, ebben biztosak vagyunk. Elég csak arra gondolni, hogy nagyanyáink miket sütöttek sima sparheltban, vagy kemencében! Hát igen, egy igazán jó séf is bárhol tud sütni, akár nyílt lángon is mesterművet alkot.

Nade: ha nem vagyunk séfek, és mégis szeretnénk nagyon jól megsütni a finomságokat, érdemes tájékozódnunk, vajon hogyan is alakult a sütők evolúciója – és vajon hol tartunk most!

A titok: megmaradjanak a hasznos anyagok

Manapság már általánossá vált, hogy a sütőnk minimum tud alsó-felső sütést, tud grillezni, sőt, hőlégkeveréses funkció is van benne. Egyre modernebb gépeket dobnak a piacra, amelyek mindenhol egyenletesen sütnek, pláne, ha légkeveréssel sütünk, rövidül a sütési idő, és nem kell fordítgatni félidőben, ne adj isten többször az ételt.

Van olyan sütő is, amely képes többféle fogást egymás alatt, illetve fölött megsütni, és ezek az ételek rejtélyes módon sem ízükben, sem illatukban nem keverednek egymással. Létezik az a gép, amely tud gőzzel párolni – így a legkevesebb az volt, hogy a sütőknél is elterjedt ez az új funkció.

Mégis, mi a haszna ennek a sok fejlesztésnek? Kétségtelen, hogy a modern sütőkben, megfelelő technológiákkal készült ételekben megmaradnak a hasznos anyagok az ételben, nem száradnak ki a fogások. Hatékonyabb, rövidebb idő alatt és alacsonyabb hőfokon is elkészülnek a finom fogások. Zamatosak és szaftosak maradnak.

A belső hőmérővel rendelkező sütőnél ellenőrizni tudjuk például a csirke sütési hőfokát. Olyan sütő is van, melyben eltárolhatjuk a recepteket: így beprogramozhatjuk, hogy mit sütünk, csak a mennyiséget kell megadni. Van aszalni is tudó sütő, olyan is, amelyik tud keleszteni, vagy akár joghurtot készíteni. Igen jó megoldás a beépített mikrohullámúval bíró sütő – kisebb konyhákba, vagy egyszemélyes háztartásokba is praktikus megoldás.

A való életben egy sütő funkciói közül maximum kettőt-hármat használunk. Azt szeretjük, ha a konyha modern, a konyhabútor praktikus, a sütő is mindig kéznél van, ahogy kell – akárhány gombot is ismerünk közelebbről.

Ha Ön is profi konyhában szeretne sütögetni, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtervezni legújabb konyháját.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.