Ami nélkül egy konyha, nem konyha: a mosogatóról

Kezdjük is rögtön egy alapvető igényünkkel: a nagyobb mindig jobb, a mosogató esetében is. Ha tervezünk, mindig azt javasoljuk, hogy ha lehet, maximalizáljuk a méretét. De lássuk, milyen szempontok alapján csoportosíthatjuk őket!

1. Méret

A hagyományos mosogatók 45-60 centis szekrénybe illenek. De tény, hogy szinte már gyerekfürdetőkád méretű is van, sőt rendkívül praktikus, például belefér a tepsi, ha mosogatjuk, és előkészítő is lehet.

2. Medence száma

A legegyszerűbb az egy medencés, melyet tovább lehet turbózni plusz csepegtető, vagy gyümölcsmosó résszel. Ha ez kevés, lehet két medence is, amit belső kiegészítőkkel, ráccsal vagy vágódeszkával lehet kiegészíteni igény szerint.

3. Beépítési mód

Létezik a pultra ültetett, peremes megoldás, van szintbe süllyesztett, ami nagyon trendi. Alulról beépített változatra is akad példa, ami rendkívül praktikus, mert nincs kiálló rész, ahol megakadna a keze, ha belesöpör valamit. Az úgynevezett cottage konyhában pedig a régi időkre hajazó kerámia mosogató van, ami elöl kilóg a konyhabútor sikjából.

4. Forma

Legelterjedtebb a négyzetes vagy kör, de létezik L vagy trapéz alakú is. Utóbbiak elég ritkán kerülnek beépítésre a gyakorlatban, és általában kevésbé népszerűek.

5. Számuk

Az is hasznos lehet, ha több, különálló mosogatónk van egyszerre: egy fő, nagymedencés, és egy olyan, ahol csak vizet veszünk, vagy kezet mosunk gyorsan. Gondoljunk csak bele, hogy ez milyen hasznos, ha például rendszeresen többen használjuk a konyhát!

És miből készül manapság a mosogató?

Az anyaga általában rozsdamentes acél, de készülhet gránitőrleményből, kerámiából, vagy a pult anyagával egyező anyagból – akár a pulttal egybeöntve, ami igen népszerű. A cink és réz mosogatótálcák Amerikában népszerűek, nálunk ez nem terjedt el. Ezek kiváló, antibakteriális fémanyagok, melyek szépen öregszenek.

Ha Ön is olyan konyhában szeretne tevékenykedni, amelyben még a mosogató medence is az Ön főzési szokásaihoz van szabva, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk! Foglaljon időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.