Az edénytárolás apró és hasznos praktikái

Folytassuk praktikus megoldásokról szóló sorozatunkat: ezúttal a konyhai edénytárolást járjuk körül! A konyhában gyakran erősen limitált hely áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elférjünk edényeinkkel jól meg kell terveznünk, mit hova teszünk.

A legegyszerűbb megoldás a polc, melyet használhatunk edénytárolásra. A polc lehet nyitott és zárt, és nem mindegy, hogy hogyan tervezzük meg a tárolást, ha például szem előtt van. Fontos, hogy a gyakran használt edényeket elérhető helyre pakoljuk – nem mindegy, hogy ki kell-e pakolni mindent előlük, ha szükségünk van rájuk, na és persze, hogy hányszor pakoljuk ki naponta.

Kompaktabb megoldást kínál, ha fiókokba rakodunk – természetesen ezek is lehetnek zárt és nyitott megoldásúak egyaránt. Jól kihasználhatóak, ha például különböző belső elosztásokat alkalmazunk, természetesen a céljainknak megfelelően. Speciális egy viszonylag keskeny lábazati fiók: ide például rakhatjuk a gyúródeszkát, vagy a lapos sütőtepsit.

A konyha tervezésekor kiderül az is, hogy hány sarokszekrényünk lesz majd, amivel számolhatunk, mint pakoló tér. Fontos, hogy figyeljünk például arra az apró trükkre, hogy a nyeles dolgok (például serpenyő, palacsintasütő) hátra kerüljenek – de úgy, hogy nyelük hozzáférhető legyen. Apró, de hasznos praktika. A körcikk formájú szekrényben tárolhatunk kicsi, kerek formájú tárgyakat, például a lábosokat, vagy a kuglófsütőt is. Végezetül pedig, ha LeMans megoldást választunk, akkor egy olyan szekrényből nyitáskor kiemelkedő tálcánk lesz, mely nagy teherbírású, általában földimogyoró formájú polc – sokféle formát pakolhatunk rá.

A lényeg mindenképpen az, hogy jól megtervezve, konyhánkban mindennek meglesz a megfelelő helye, ahol könnyen elérhető és biztonságosan tárolható lesz minden.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.