fbpx

Az edénytárolás apró és hasznos praktikái

Folytassuk praktikus megoldásokról szóló sorozatunkat: ezúttal a konyhai edénytárolást járjuk körül! A konyhában gyakran erősen limitált hely áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elférjünk edényeinkkel jól meg kell terveznünk, mit hova teszünk.

A legegyszerűbb megoldás a polc, melyet használhatunk edénytárolásra. A polc lehet nyitott és zárt, és nem mindegy, hogy hogyan tervezzük meg a tárolást, ha például szem előtt van. Fontos, hogy a gyakran használt edényeket elérhető helyre pakoljuk – nem mindegy, hogy ki kell-e pakolni mindent előlük, ha szükségünk van rájuk, na és persze, hogy hányszor pakoljuk ki naponta.

Kompaktabb megoldást kínál, ha fiókokba rakodunk – természetesen ezek is lehetnek zárt és nyitott megoldásúak egyaránt. Jól kihasználhatóak, ha például különböző belső elosztásokat alkalmazunk, természetesen a céljainknak megfelelően. Speciális egy viszonylag keskeny lábazati fiók: ide például rakhatjuk a gyúródeszkát, vagy a lapos sütőtepsit.

A konyha tervezésekor kiderül az is, hogy hány sarokszekrényünk lesz majd, amivel számolhatunk, mint pakoló tér. Fontos, hogy figyeljünk például arra az apró trükkre, hogy a nyeles dolgok (például serpenyő, palacsintasütő) hátra kerüljenek – de úgy, hogy nyelük hozzáférhető legyen. Apró, de hasznos praktika. A körcikk formájú szekrényben tárolhatunk kicsi, kerek formájú tárgyakat, például a lábosokat, vagy a kuglófsütőt is. Végezetül pedig, ha LeMans megoldást választunk, akkor egy olyan szekrényből nyitáskor kiemelkedő tálcánk lesz, mely nagy teherbírású, általában földimogyoró formájú polc – sokféle formát pakolhatunk rá.

A lényeg mindenképpen az, hogy jól megtervezve, konyhánkban mindennek meglesz a megfelelő helye, ahol könnyen elérhető és biztonságosan tárolható lesz minden.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Rejtőzködő segítőnk: a mosogatógép

IDŐPONTFOGLALÁS Mondjuk ki: a leghasznosabb találmányok mindig lustaságból születnek. Még mielőtt bárki felháborodna, feltennénk egy kérdést: szeret mosogatni? Ha nem tette fel a kezét – márpedig gyanús, hogy nem – akkor lehet, hogy nekünk van

TOVÁBB OLVASOM >>