Tárolási praktika még, hogy egy nehéz gépet ne pakoljunk magasra, ha egy mód van rá – kivéve, ha súlyemelők vagyunk és/vagy erőnléti edzéseket is tartunk a konyhában. Ha keveset használunk egy gépet, akkor célszerű sarokban tárolni a konyhaszekrény belső részében, ahol nincs útban. Szerencsés esetben van egy kamránk is, ahová pakolhatunk olyan gépeket, amik ritkán használatosak.
Nehéz és kényes kérdés, de muszáj beszélnünk róla, hogy az is egy megoldás, hogy ha meghatározott időközönként kiselejtezzük a már nem kellő, nem használatos eszközöket. A selejtezés folyamata nem mindenkinek megy könnyen, nehéz elengedni az eszközeink, tárgyaink „kezét”. A helyzet azonban az, hogy a helyünk általában véges, ahova pakolhatunk – így sajnos nemigen marad más megoldás, mint a selejtezés, egy idő után. Esetleg odaajándékozhatjuk ismerősöknek, vagy felajánlhatjuk adományként különböző szervezeteknek is.
Gondoljunk ilyenkor arra, hogy mennyi helyünk lesz. Egészen egy új gép beszerzéséig – elcsábulni ugyanis nagyon könnyű.
Ha tudni szeretné, hogy egy csodakonyha* a lelkes konyhai gép-gyűjtők igényeire szabva, mekkora költségvetésből hozható ki, töltse ki kalkulátorunkat: *(Szállítással & beszereléssel együtt, de egyelőre gépek nélkül.)