Meggymagozástól és barackbefőzéstől a modern nyári konyháig

Mert volt egy helyiség. Egy hely, ahová nyáron el lehetett bújni, ha éppen bújócskáztunk, ahol meg lehetett kóstolni a lekvárt, ahol jókat lehetett beszélgetni, csodálva a szomszéd nénik tájszólását – „városi” gyerekek révén azt hittük, nekünk nincs.

Csoda egy hely volt a régi nyári konyha, olyan régi konyhabútorokkal, amik talán nem is léteztek. Nagyanyáink idejében itt készült minden, ami a befőzéshez kapcsolható. A semmivel össze nem hasonlítható lekvárok, a savanyúságok, amilyet azóta is hiába keresek a boltban (tudom, naiv vagyok), itt magoztuk a meggyet, mert nem volt akkora baj, ha néha elrepült a kezünkből, itt főtt a paradicsomlé, hogy aztán üvegekben pihenjen. Aztán télen itt készült a kocsonya hosszú órákon át, hogy aztán sok-sok tányérba adagolva megdermedjen. Semmi zselatin, ne vicceljünk!

A nyári konyha mindig külön bejáratú helyiség volt, lehet, hogy kapcsolódott a házhoz, de olyan is volt, hogy külön épületben volt. A „koszolós és szagos” munkáknak is helyt adott, a háztáji csirkék kopasztásánál, amikor befejezték földi pályafutásukat, vagy a disznóvágásnál.

És hogy mi maradt belőle?

Hát, ezekből a nosztalgikus érzésekből gyakorlatilag semmi. Még előfordul itt-ott egy-egy nyári konyha, az idősebb generáció hölgy tagjai még használják ezeket. De a modern ifjúság az újfajta nyári konyhát már inkább egyfajta bulihelyszínnek kezeli, ahol nyáron és kora ősszel sütögethet, kemencézhet, ahol lehet jókat borozni – és elsősorban szabadtérre tervezik, pavilon tetővel.

Sokkal inkább egy társasági helyszín lett, mintsem a mindennapok munkájának állandó területe. Buli, haverok, és engedd el magad – most erről szól inkább. Nincs is ezzel baj.

A régi és a modern nyári konyha elkészítése is izgalmas területek számunkra, foglaljon időpontot és tervezzük meg együtt!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.