Üveges kredenc, üvegpohár, üvegcipellő – hol tart ma a nagybecsű üveg?

Mi készült régen üvegből, és mire használjuk ma a konyhában – gondolatok az átlátszó varázslatról.

Ahogy gyerekkorunkból is rémlik, régen a retro üveges szekrények mögött sorakoztak a szép étkészletek, a pohárkészletek. A korszak jellemzője volt az, hogy csak az kerülhetett az üveg mögé, ami szép volt, amit közszemlére akart tenni a ház asszonya. Dekorációs célt szolgált hát az üveg: akár még az ólomüveget is használták, mozaikszerű képeket raktak ki belőle. Nem beszélve a nagyon divatos bárszekrényekről, a múlt század 80-as éveiben mondjuk, amikor is a nyugatról beszerzett italok sorakoztak ott, a vendégek tájékoztatása végett, miszerint, milyen különlegességek is vannak a házigazda birtokában az esti bulihoz.

A másik igazán exkluzív megoldás az úgynevezett konyha hátfal, amikor is a már megszokott csempék helyett üvegből készül a felső szekrény és a pult közötti rész. Ez sokféle lehet, sima vagy mintás – amit a megrendelő kíván. Edzett üvegből készül, akárcsak az üveg munkalap. Ez utóbbi kétségtelen előnye, hogy nagyon könnyen takarítható.

Vajon az Ön konyhájában hogy jelenik majd meg az üveg? Keressen minket tovább inspirációkért, foglaljon hozzánk időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon

TOVÁBB OLVASOM >>

A konyhatervezés 10+1 lépése

A konyhatervezés ugyanolyan akár az építkezés: nagyon szuper, ha már tudod, milyen színű konyhabútort szeretnél, de a házadat sem a tetőszerkezet készítésével kezded. Ahhoz, hogy stabil alapokra tervezhess, egy sor kérdésre kell őszintén válaszolnod. Mekkora

TOVÁBB OLVASOM >>

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.