Üveges kredenc, üvegpohár, üvegcipellő – hol tart ma a nagybecsű üveg?

Mi készült régen üvegből, és mire használjuk ma a konyhában – gondolatok az átlátszó varázslatról.

Ahogy gyerekkorunkból is rémlik, régen a retro üveges szekrények mögött sorakoztak a szép étkészletek, a pohárkészletek. A korszak jellemzője volt az, hogy csak az kerülhetett az üveg mögé, ami szép volt, amit közszemlére akart tenni a ház asszonya. Dekorációs célt szolgált hát az üveg: akár még az ólomüveget is használták, mozaikszerű képeket raktak ki belőle. Nem beszélve a nagyon divatos bárszekrényekről, a múlt század 80-as éveiben mondjuk, amikor is a nyugatról beszerzett italok sorakoztak ott, a vendégek tájékoztatása végett, miszerint, milyen különlegességek is vannak a házigazda birtokában az esti bulihoz.

A másik igazán exkluzív megoldás az úgynevezett konyha hátfal, amikor is a már megszokott csempék helyett üvegből készül a felső szekrény és a pult közötti rész. Ez sokféle lehet, sima vagy mintás – amit a megrendelő kíván. Edzett üvegből készül, akárcsak az üveg munkalap. Ez utóbbi kétségtelen előnye, hogy nagyon könnyen takarítható.

Vajon az Ön konyhájában hogy jelenik majd meg az üveg? Keressen minket tovább inspirációkért, foglaljon hozzánk időpontot!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Milyen a hűtő, ha okos?

Egyszer volt egy fridzsider Az első hűtőgép meglehetősen régen, már az 1800-as években megjelent. Ekkor még csak a nagyüzemi felhasználása volt általános, szállodák és éttermek kezdték el üzemeltetni őket. Az otthoni konyhák berendezésében való elterjedésére

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.