Ezt a teljesítményt általában nem vizsgáljuk, pedig a hűtőgép-szerelők legtöbb esetben emiatt kapnak javítás iránti hívásokat…
Ez a tulajdonság mutatja meg, hogy 24h alatt mekkora adag friss élelmiszert képes a fagyasztó -18°C-ra hűteni. Ez a teljesítmény mutatja meg azt is, hogy áramszünet esetén meddig képes fenntartani az optimális hőfokot a készülék, jól záródó ajtók esetén. Részben ehhez kapcsolódik az előhűtés fogalma is, melyet majd az okos funkcióknál jobban kifejtünk.
Nos, akik nagyobb mennyiségű húst, vagy egyszerre több adagnyi zöldséget kívánnak eltenni, azoknak fontos figyelniük. A fagyasztótér nagyon gyorsan felmelegszik az ajtó-nyitogatástól, emiatt érdemes úgy szervezni a munkálatokat, hogy lehetőleg egyszerre pakoljuk be az adagokat. Rendezzük úgy, hogy a friss csomagok érjenek a gép vázához, a régebben bent lévőket pedig igazítsuk középre.
Érdemes ilyenkor direkt kikapcsolni a hőfokszabályzót, hogy a bekerült élelmiszer hamarabb elérje a tartósítási hőmérsékletet. Így megakadályozhatjuk, hogy a gép 8-10 percenként ki-be kapcsolgasson és a motor túlmelegedjen, viszont jusson eszünkbe visszaállítani a termosztátot, miután mindent bepakoltunk!