Rejtőzködő segítőnk: a mosogatógép

Az a jó, ha nem látszik. De vajon mennyire könnyű ezt megoldani? Milyet válasszunk és mi alapján?

Mondjuk ki: a leghasznosabb találmányok mindig lustaságból születnek. Még mielőtt bárki felháborodna, feltennénk egy kérdést: szeret mosogatni? Ha nem tette fel a kezét – márpedig gyanús, hogy nem – akkor lehet, hogy nekünk van igazunk.

A mosogatógép az egyik legnagyobb vívmány, amióta konyha létezik – azt hiszem, nem vagyok egyedül háziasszonyként ezzel a véleményemmel. Nem tudom, hogy 1886-ban, amikor Josephine Cochrane feltalálta, eszébe jutott-e, hogy háziasszonyok millióinak életét teszi könnyebbé majd. Mindenesetre hálával tartozunk neki.

Külsőre 3 féle mosogatógép létezik: először is van a legegyszerűbb, a pult alá tolható, amelyik nincs beépítve. Ezt a fajtát az ipari stílus kedvelői szokták választani, vagy ahol kevésbé számít az esztétika. A másik a látszópaneles, amely azok kedvence, aki szeretik szemmel tartani, melyik fázisnál jár a gép. A harmadik típus a teljesen integrált változat, ami beleolvad a környezetébe és kisgyermekes családoknak is előszeretettel kínáljuk, mert nem kell azon aggódni, hogy elnyomkodják a beállításokat a kis kíváncsi kezek.

A mai gépek már akár 16 terítéknyi étkészletet el tudnak mosogatni, sőt, olyan is van, amelynek rácsa liftszerűen megemelkedik, hogy ne kelljen hajolni a bepakoláshoz. Többféle programmal érkeznek, az extra gyors, 15 perces mód például kisegít, ha két fogás között kifogynánk a tányérokból. A legtöbb sípolással jelzi, ha végzett a mosogatással, de kaphatunk olyan verziót is, ami a padlóra vetíti a hátralévő időt. Kisgyerekes családoknak megkönnyítheti az életét az extra magas hőfokon lefuttatott, “cumisüveg” -tisztító program.

Természetesen egy okosotthonnak már része az okos mosogatógép is, amely mobil applikáció segítségével, távolról felügyelhető, és például csendesre kapcsolhatjuk, ha éppen videókonferenciát tartunk a másik szobában. Hozzátennénk, hogy mi még várjuk azt a fajtát, ami jelzi a központnak, ha meghibásodik és elintézi magának a szervizt is… De ne legyünk telhetetlenek. A jóhoz könnyű hozzászokni, ahogy a konyhai világításról szóló cikkünkben már írtunk erről. Ezért fogadni merünk arról, hogy akinek már van mosogatógépe, az a jövendő konyhájából sem fogja kihagyni ezt az “életmentő” konyhai gépet.

Bízza ránk ezt a feladatot is, ha tökéletes megoldást szeretne. Foglaljon hozzánk időpontot konyhabútor tervezésre!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Biztonságos ételtárolás

Sajnos előfordulhat, hogy egy étel annak ellenére romlott, hogy küllemre, szagra, ízre úgy érzékeljük, nem történt benne változás… Azért, hogy véletlenül se fogyasszunk ilyen terméket, megmutatjuk, milyen lépéseket kell tennünk, amikor az ételeket elpakoljuk, tároljuk!

TOVÁBB OLVASOM >>

Milyen a hűtő, ha okos?

Egyszer volt egy fridzsider Az első hűtőgép meglehetősen régen, már az 1800-as években megjelent. Ekkor még csak a nagyüzemi felhasználása volt általános, szállodák és éttermek kezdték el üzemeltetni őket. Az otthoni konyhák berendezésében való elterjedésére

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.