Rejtőzködő segítőnk: a mosogatógép

Az a jó, ha nem látszik. De vajon mennyire könnyű ezt megoldani? Milyet válasszunk és mi alapján?

Mondjuk ki: a leghasznosabb találmányok mindig lustaságból születnek. Még mielőtt bárki felháborodna, feltennénk egy kérdést: szeret mosogatni? Ha nem tette fel a kezét – márpedig gyanús, hogy nem – akkor lehet, hogy nekünk van igazunk.

A mosogatógép az egyik legnagyobb vívmány, amióta konyha létezik – azt hiszem, nem vagyok egyedül háziasszonyként ezzel a véleményemmel. Nem tudom, hogy 1886-ban, amikor Josephine Cochrane feltalálta, eszébe jutott-e, hogy háziasszonyok millióinak életét teszi könnyebbé majd. Mindenesetre hálával tartozunk neki.

Külsőre 3 féle mosogatógép létezik: először is van a legegyszerűbb, a pult alá tolható, amelyik nincs beépítve. Ezt a fajtát az ipari stílus kedvelői szokták választani, vagy ahol kevésbé számít az esztétika. A másik a látszópaneles, amely azok kedvence, aki szeretik szemmel tartani, melyik fázisnál jár a gép. A harmadik típus a teljesen integrált változat, ami beleolvad a környezetébe és kisgyermekes családoknak is előszeretettel kínáljuk, mert nem kell azon aggódni, hogy elnyomkodják a beállításokat a kis kíváncsi kezek.

A mai gépek már akár 16 terítéknyi étkészletet el tudnak mosogatni, sőt, olyan is van, amelynek rácsa liftszerűen megemelkedik, hogy ne kelljen hajolni a bepakoláshoz. Többféle programmal érkeznek, az extra gyors, 15 perces mód például kisegít, ha két fogás között kifogynánk a tányérokból. A legtöbb sípolással jelzi, ha végzett a mosogatással, de kaphatunk olyan verziót is, ami a padlóra vetíti a hátralévő időt. Kisgyerekes családoknak megkönnyítheti az életét az extra magas hőfokon lefuttatott, “cumisüveg” -tisztító program.

Természetesen egy okosotthonnak már része az okos mosogatógép is, amely mobil applikáció segítségével, távolról felügyelhető, és például csendesre kapcsolhatjuk, ha éppen videókonferenciát tartunk a másik szobában. Hozzátennénk, hogy mi még várjuk azt a fajtát, ami jelzi a központnak, ha meghibásodik és elintézi magának a szervizt is… De ne legyünk telhetetlenek. A jóhoz könnyű hozzászokni, ahogy a konyhai világításról szóló cikkünkben már írtunk erről. Ezért fogadni merünk arról, hogy akinek már van mosogatógépe, az a jövendő konyhájából sem fogja kihagyni ezt az “életmentő” konyhai gépet.

Bízza ránk ezt a feladatot is, ha tökéletes megoldást szeretne. Foglaljon hozzánk időpontot konyhabútor tervezésre!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.