A konyha tervezése – a kalkuláció, avagy: mivel is kell számolnunk?

Ha konyhát tervezünk, szembesülni fogunk a kalkuláció kérdésével – ez elkerülhetetlen. Fontos tudnunk, hogy milyen kondícióink vannak a leendő konyhánk berendezésével kapcsolatban, azaz mennyit költhetünk, hogy a számunkra legjobb és legkomfortosabb megoldást találjuk meg.

Jó, ha tudjuk, hogy a különböző megoldások közül melyek olcsóbbak, és mik azok, amelyek drágábbak. Ha ezzel tisztában vagyunk, könnyebben megtervezhetjük és jóval hatékonyabban kalkulálhatjuk ki a leendő konyhánk költségeit.

Nézzük például a szekrényeknél a sarokmegoldásokat – ezek drágábbak, mint a sima szekrények. Ha sarokról van szó, akkor a sima polcos a legolcsóbb – a körbe forgó, vagy a vese formájú drágább. A felső szekrényeink akkor olcsóbbak, ha pántos megoldással jobbra-balra nyílnak – ha felfelé nyílnak, esetleg motorosak, vagy üvegredőnyös megoldást kérünk, az többe fog kerülni.

Fontos szempont az is, hogy milyen magasak a szekrények. Hol kezdődik a felső szekrény? Esetleg egészen a plafonig építünk? Ezek mind költségnövelő tényezők, ahogy az is, hogy ha a vevőnek nem felel meg a munkapult magassága például.

Ha a konyhánk elrendezéséről van szó, akkor azt kell mondanunk, hogy az egysoros egyenes konyha a legolcsóbb, aztán árban következik a kétsoros, aztán az L alak, aztán az U alakú a következő árban – majd jönnek a sziget megoldások, amik bárhova csatlakozhatnak.

És ne feledkezzünk meg az anyagokról sem! Rengeteg lehetőségünk van variálni a konyhánkban, ez nagyon fontos! Kiválaszthatjuk az ajtóelőlapok, a munkalapok, fogantyúk anyagát. Lehet egy előlap sima bútorlap is, de egészen a valódi fáig és üveges megoldásokig is elmehetünk. A munkalap is lehet mondjuk sima laminált, vagy akár márvány vagy kerámia is. Ha a fogantyúkat vesszük elő, lehetnek kicsik és nagyobbak – a legdrágább pedig az, ha nincsen fogantyú. De nem értünk még a végére. Egyedi megoldásként a világítás és annak elhelyezése, designja is fontos eleme lehet konyhánknak. Kérhetjük a pult fölé, a lábazatba, és akár belül a polcokba.

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.