A konyha tervezése – a kalkuláció, avagy: mivel is kell számolnunk?

Ha konyhát tervezünk, szembesülni fogunk a kalkuláció kérdésével – ez elkerülhetetlen. Fontos tudnunk, hogy milyen kondíciók vannak a leendő konyhánk berendezésével kapcsolatban, azaz mennyit költhetünk, hogy a számunkra legjobb és legkomfortosabb megoldást találjuk meg. Ha ezzel tisztában vagyunk, könnyebben megtervezhetjük és jóval hatékonyabban kalkulálhatjuk ki a leendő konyhánk költségeit. Ebben segítünk most!

Szekrények sokszínűsége a konyhában

Nézzük például a szekrényeknél a sarokmegoldásokat – ezek drágábbak, mint a sima szekrények. Ha sarokról van szó, akkor a sima polcos a legolcsóbb – a körbe forgó, vagy a vese formájú drágább. A felső szekrényeink akkor olcsóbbak, ha pántos megoldással jobbra-balra nyílnak – ha felfelé nyílnak, esetleg motorosak, vagy üvegredőnyös megoldást kérünk, az többe fog kerülni. De persze minden attól függ, mennyit is szeretnénk belepakolni… Erről itt írtunk korábban!

Fontos szempont az is, hogy milyen magasak a szekrények. Hol kezdődik a felső szekrény? Esetleg egészen a plafonig építünk? Ezek mind költségnövelő tényezők, ahogy az is, hogy ha a vevőnek nem felel meg a munkapult magassága például. Erről írtunk is a Facebook oldalunkon egy magas pár megrendelése kapcsán, nézze meg, mit hoztunk ki belőle!

Hány soros konyhára van helyünk?

Ha a konyhánk elrendezéséről van szó, akkor azt kell mondanunk, hogy az egysoros egyenes konyha a legkedvezőbb áru, aztán következik a kétsoros, aztán az L alak, aztán az U alakú – majd jönnek a sziget megoldások, amik bárhova csatlakozhatnak.

Anyagok káprázatos világa

És ne feledkezzünk meg az anyagokról sem! Rengeteg lehetőségünk van variálni a konyhánkban, ez nagyon fontos!

Kiválaszthatjuk az ajtóelőlapok, a munkalapok, fogantyúk anyagát. Lehet egy előlap sima bútorlap is, de egészen a valódi fáig és üveges megoldásokig is elmehetünk. A fa helyzetéről itt írtunk, érdemes elolvasni!

A munkalap is lehet mondjuk laminált, akár márvány vagy kerámia is, de az ötleteinket itt osztottuk meg, ebben a blokkcikkben!

Ha a fogantyúkat vesszük elő, lehetnek kicsik és nagyobbak – a legdrágább pedig az, ha nincsen fogantyú. De nem értünk még a végére.

Egyedi megoldásként a világítás és annak elhelyezése, designja is fontos eleme lehet konyhánknak. Kérhetjük a pult fölé, a lábazatba, és akár belül a polcokba. Erről itt írtunk részletesen!

És hogy miért fontos profikra bízni a tervezést?

Van pár érvünk erre!

1. Ne feledjük, a műszaki tartalommal is számolni kell, amihez nem ért mindenki. Figyelembe kell venni a biztonságtechnikát, a gépészeti és villamos elvárásokat. Egy profi konyhatervező minden szempontból kielégítő, műszakilag megkérdőjelezhetetlen tervet készít.

2. Időt spórol vele: nem kell ugyanis felkeresnie több stúdiót, hogy végre összerakja, mit szeretne. Konyhatervezéssel foglalkozó cégként mindezt megspóroljuk Önnek.

3. A hibázási lehetőség nullára redukálódik, és nem kell például azon bosszankodnia, hogy a szekrény ajtaja a sarokban nem nyitható, mert beleakad a fiókba…

Ha Önnek is fontos, hogy a konyhája pont olyan legyen, amit elképzelt, nézze meg, hogyan segítünk Önnek ebben!

Nézze meg korábbi tartalmainkat is!

Milyen magas legyen a konyhapult?

A konyhatervezés egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy milyen magas legyen a konyhapult, pontosabban annak bizonyos szakaszai. Ugyanis mind a Schüller, mind a Nobilia konyhabútorok esetén bátran lehet játszani a magasságokkal akár egy konyha-összeállításon belül is.

TOVÁBB OLVASOM >>

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.

Figyelem!

Az időpontfoglalással tudomásul veszi, hogy az ajándék tanácsadás 49.990 Ft, míg a konyhatervezés 99.990 Ft költséggel jár.